FÖRARBEVIS VATTENSKOTER

Lär dig hantera din vattenskoter

Att köra vattenskoter är fantastiskt! Ju mer kunskap du har, desto roligare blir livet till sjöss. Sedan sommaren 2022 är det dessutom krav på att du framför vattenskotern ska ha ett förarbevis. Vi har valt att hålla våra utbildningsgrupper små för att på så vis se varje elevs unika behov. Det har visat sig vara både populärt och framgångsrikt. Vill du som vi fortsätta att köra vattenskoter i sommar? Från 1 maj 2022 behöver du förarbevis för vattenskoter. Swedemarine utbildar i små grupper, med max sex deltagare. Våra baser är i Rindö hamn/Vaxholm och hos ATV-shopen i Svinninge. 

 

Förarbevis Vattenskoter

TAG FÖRARBEVIS VATTENSKOTER

Swedemarine utbildar i små grupper, med max sex deltagare. Pris: 4 995 sek (kurslitteratur ingår)
Vattenskoter finns att hyra till subventionerat pris. 

Åldersgräns
Du ska ha fyllt 15 år för att få påbörja Förarbevis Vattenskoter. Däremot behövs inga förkunskaper.

Utrustning
Du kommer till kursen med egen vattenskoter, flytväst och lämpliga kläder. Vattenskotern måste vara CE-märkt, sjövärdig och kunna framföras i minst 35 knop. Ni kan vara maximalt två deltagare per vattenskoter. Har du ingen vattenskoter eller saknar godkänd flytväst, löser vi det åt dig. Meddela detta vid anmälan.

Kursen består av tre delar:

Kursmaterial 
Vi använder oss av boken ”Vattenskoterboken – Förarbevis Vattenskoter” av Anna Sandgren. I boken, som ingår i kursavgiften, finns instuderingsfrågor med svar, samt exempel på ett teoriprov. Även teoriprovet ingår i kursavgiften. 
Våra lärare utbildas fortlöpande för att vara uppdaterade inom området, både sett till föreskrifter och pedagogisk utbildning. Alla lärare har gedigen navigationsutbildning och lång praktisk erfarenhet av att köra vattenskoter, samt att vistas till sjöss.  För oss är det avgörande att du som deltagare får ut så mycket som möjligt av kursen.

 

Cecilia
Läs mer
Helt fantastiskt bra kurs! Anna går pedagogisk igenom det viktigaste i teorin och ställer bra frågor till oss deltagare för att kontrollera att vi har förstått. Förutom att vara supertrevlig och sätta en god stämning så är Anna otroligt kunnig och delar med sig av sina egna erfarenheter. Instruktionerna på vattnet var också tydliga och vi fick tid att öva för att säkert kunna klara av varje moment. Får du Anna som instruktör kan du skatta dig lycklig för efter detta kan du säkert framföra en vattenskoter!
Fredrik
Läs mer
Jag har haft nöjet och stoltheten över att ha haft Anna som instruktör vid två tillfällen. Både vid HSF (Handhavande av Snabba Fartyg) på Sjöskolan samt för ICC-PWC (det internationella förarbeviset för vattenskoter) genom privatlektion. Det första man märker hos Anna är det stora leendet och den sprudlande positivta energin som verkligen uppmunttar till lärande. Samtidigt som hon är väldigt glad, vänlig och trevlig så är hon samtidigt otroligt kompetent i kombination med en professionell självsäkerhet man endast får efter mycket erfarenhet till fält med hjälp av yrkesmässig ”know-how”. Det här är en person som inte bara har kunskap utan även väldigt mycket praktisk erfarenhet. Väldigt ofta kan man få höra olika anekdoter för att teoretisk kunskap ska få ett praktiskt tillämpningsområde. Ovärdeligt när man ska ta till sig kunskap! Anna är precis så snäll men samtidigt så ”sträng” man ska vara som lärare. Hon är väldigt tydlig men samtidigt lyhörd. Lyssnar men leder. Vänlig men auktoritär. Pedagogisk men fokuserad. Svarar väldigt snabbt på frågor med magkänsla, sannolikt för att 99% är för enkla för henne för att funderas på. Det är faktiskt väldigt svårt att hitta något om Anna man kan klaga på. Finns väldigt få om ens någon, både lärare och elever, som inte har någon kunskap att hämta från henne.
Josefine
Läs mer
Vi hade fantastiska Anna och hennes man som instruktör under en eftermiddag med vattenskoter utbildning. Det var ett otroligt glatt och energifyllt gäng som alltid höll humöret på topp och det smittade av sig starkt. Vi togs emot med öppna armar och lämnades lika så. Vi rekommenderar starkt Anna och om vi ska gå en kurs till så är det ingen tvekan om att det ska vara Anna! Tack för en fantastisk rolig utbildning hälsningar från tjejerna.
Gustav
Läs mer
Genomförde en utbildning för att få förarbevis för vattenskoter. Väldigt bra och rolig kurs! Kan varmt rekommendera 😊
Föregående
Nästa

Förarbevis vattenskoter Stockholm

Roligare och säkrare
Kursen ger dig, utöver förarbeviset, också grundläggande kunskaper i sjövett, säkerhet, ansvar, hänsyn, navigation, våghantering, sjökortets uppbyggnad, symboler och förkortningar, samt hur miljö och djurliv påverkas av vattenskoterkörning och vad som är viktigt att tänka på.

Under den praktiska delen börjar vi med en säkerhetsgenomgång av vattenskotern och den egna personliga utrustningen. Ute på vattnet gör vi sedan övningar i körteknik och manövrering, både i höga och låga farter. Vi gör bland annat tilläggningar vid brygga, övar i hantering av vattenskotern vid trängre utrymmen och går igenom hur du sjösätter och tar upp skotern. 

Efter avslutad kurs är vårt mål att du ska vara en säkrare och tryggare vattenskoterförare. Du ska ha fått god insikt i olika situationer som kan uppkomma och i tid kunna upptäcka, undvika och hantera risker. Du ska också ha lärt dig hur du kör så miljöekonomiskt som möjligt, så kallad ECO-driving, smart både för miljön och plånboken.